Over de galerie

Op vrijdag 21 november 2003 werd aan de Kade 14 in Piershil het werk- en expositiecentrum De Zilveren Schoen geopend. In de voormalige schoenmakerswerkplaats maakt Corrie Heikoop voornamelijk zilveren sieraden. Schoenwinkel en werkplaats zijn nu omgetoverd in een galerie.

    

In het pand aan het tegenwoordig werkloze haventje, is sinds mensenheugenis een schoenmakerij gevestigd geweest. Toen de vader van Corrie Heikoop het in 1929 kocht werden er al minstens 25 jaar schoenen gemaakt en hersteld. In 1954 kwam er ook een schoenwinkel bij. “Omdat ik voornamelijk met zilver werk, lag voor mij de naam ‘De Zilveren Schoen’ voor de hand,” zegt Corrie Heikoop.

De werkplaats
Een deel van de vroegere schoenmakerswerkplaats heeft dezelfde ambachtelijke uitstraling als jaren geleden. Maar in plaats van materialen als leer, hout en rubber is het nu zilver dat de klok slaat. Behalve zilver verwerkt de eigenaresse soms ook goud in haar unieke handgemaakte sieraden en andere decoratieve werkstukken.

De galerie of expositieruimte
In de lichte, frisse ruimte met spierwitte muren en een lichthouten vloer komen de kunstwerken goed tot hun recht. De duur van een expositie is meestal zes weken. Voor de exposities worden afwisselend kunstschilders, fotografen en andere beeldend kunstenaars geselecteerd. Met als gevolg dat er heel verschillende exposities te zien zijn, van olieverfschilderijen tot foto’s en van aquarellen tot keramiek.